Kun äidistä tuli leijona

Näytelmä on suunnattu yli 4-vuotiaille. Se kertoo tytöstä, joka päättää muuttaa kotoa, koska sinne on muuttanut leijona. Tyttö lähtee matkaan parhaan ystävänsä kanssa, ja tapaa matkallaan viidakon eläimiä, joista kullakin on omat neuvonsa. Näytelmässä käsitellään äitileijonan ja lapsen välistä suhdetta huumoria unohtamatta. Vaan mitä tapahtuukaan, kun tyttö palaa kotiin?

Esityksen käsikirjoituksesta vastaa Johanna Tilus ja musiikista Anne Federley. Huovutetut asut on valmistanut Sirpa Sillanpää. Rooleissa nähdään Elina Paananen, Johanna Tilus ja Anne Federley. Esityksen kesto on 40 minuuttia.

Näytelmä kantaesitettiin 11.7.2012 Mäki-Matin perhepuistossa. Jyväskylän Kesän julkaisemassa uutisessa näytelmää kuvattiin seuraavasti

Paikallisen Teatteriryhmä Pikkiriin teos Kun äidistä tuli leijona kantaesitettiin keskiviikkona Lasten Kesässä Mäki-Matin perhepuistossa. Näytelmä oli kerrassaan loistava ja sopii hyvin kaikille yli 2-vuotiaille katselijoille.

Teos on mukaansatempaava tarina tytöstä, jonka äidistä tulee leijona. Tyttö päättää muuttaa pois kotoa ja tapaa matkallaan hauskoja ja vähän hurjiakin viidakon eläimiä.

Näytelmä sisältää kauniita ja koskettavia lauluja, paljon oivalluksia sekä naurua ja pikkiriikkisen jännitystäkin.