Pikkirii

Teatteri Pikkirii

Pikkirii on jyväskyläläinen teatteriryhmä, joka tekee lastenkulttuuria omaksi ja muiden iloksi. Ryhmään kuuluvat Elina Paananen, Johanna Tilus ja Anne Federley.

Esitykset ovat korkeatasoisia kokonaisuuksia, joissa musiikki, runot, tanssi ja draama liittyvät saumattomasti yhteen. Tämän takaa teatteriryhmän jäsenten monipuolinen osaaminen.

Pikkirii on toteuttanut esityksiä Keski-Suomessa vuodesta 2008 lähtien. Vuonna 2010 vauvateatteriesitys Vauvan pesä nähtiin Hämeenlinnassa lasten Hippalot -taidefestivaalilla. Samana vuonna sai ensi-iltansa Pikkiriin taaperoteatteriesitys Ympäri ämpäri. Vuonna 2011 Pikkirii kutsuttiin vierailemaan Ouluun lasten ja nuorten teatterifestivaaleille. Pikkiriille myönnettiin Suomen Kulttuurirahaston Keski-Suomen rahaston apuraha v.2011. 

Vuonna 2012 kantaesitettiin Jyväskylän Kesä -festivaaleilla Pikkiriin leikki-ikäisille suunnattu näytelmä Kun äidistä tuli leijona. Päiväkodeissa on vuodesta 2021 kiertänyt Duo Hattu & Myssy: Tunnesoppaa. Uusin esitys Kasperi ja leija (2023) on tarinallinen konsertti, joka toteutetaan yhdessä Lastenmusiikkiorkesteri Loiskiksen kanssa.

Pikkiriin musiikki liikkuu ketterästi tunnelmasta toiseen: äänimaisemasta räppiin ja laululeikeistä tuutulauluihin. Pikkiriin lähisukua on lastenorkesteri Rikkipii, jonka käsissä tututkin lastenlaulut saavat uusia mausteita.

Jos haluat varata lippuja esityksiin, tilata Pikkiriin keikalle tai sinulla on muuta kysyttävää, ota yhteyttä. Kuvat ja julistepohjat löydät materiaalisivulta.

Ryhmää tukee Pikkirii ry, johon ovat tervetulleita kaikki lastenkulttuurin ystävät.