Vauvan pesä

Vauvan pesä on vauvateatteriesitys vauvoille ja heidän perheilleen. Esityksessä luodaan tunnelmia laulujen, lorujen, liikkeen, äänen ja värien avulla. Vanhemmille sisaruksillekin riittää mielenkiintoista katsottavaa. Esitys rakentuu Anna-Mari Kaskisen teksteille.

Vauvan pesä on toteutettu vauvojen ehdoilla ja siinä on pyritty huomioimaan vauvalle ominainen tapa aistia maailmaa. Vauva voi eläytyä esitykseen turvallisesti tutun aikuisen sylissä. Esityksen tempo on rauhallinen, välillä jopa hidas, jotta vauvat ehtivät reagoida kokemaansa. Esitys ei sisällä yllättäviä ja voimakkaita ääniä tai muita aistiärsykkeitä.

Esityksen aikana on “lupa syödä, juoda, nukkua, nauraa, laulaa, tanssia”, ja harminkin saa ilmaista. Kaikki se kuuluu vauvan elämään, ja juuri siitä Vauvan pesä kertoo. Aikuisille esitys tarjoaa mahdollisuuden tutustua vauvan tapaan aistia maailmaa sekä matkan elämän alkuun liittyviin tunteisiin.

Anna-Mari Kaskisen tekstit kuvailevat maailmaa vauvan ja vauvan lähellä elävien silmin. Vauvan pesässä ihmetellään ympäröivän maailman ihmeitä. Ja huomion keskipisteenä on suurin ihme – vauva itse.